Välkommen till Ingelas blogg

Lördag!

Publicerad 2012-11-24 19:35:09 i Allmänt,

Äntligen sovmorgon! Det var verkligen skönt att få sova ut i morse. Maken och Lina åkte iväg tidigt till Stockholm för att gå på fotomässa men jag stannade kvar hemma med kissarna. Jag har haft en slapp dag, framåt eftermiddagen tog jag mig i kragen och städade huset. Det har varit lite dåligt med det på sista tiden så det kändes nödvändigt. Jag var precis färdig när de kom tillbaka från Stockholm. Det har varit soligt och fint i dag, denna vecka har det varit varannandags väder, soligt och molnigt varannan dag.
Utsikt från kökstrappan. Det har inte varit så många spelare ute på golfbanan i dag, det kanske var för blött eller också så skulle alla till stan och handla upp lönen (fast i dag skulle man visst ha en shoppingfri dag läste jag i tidningen).
Så här guldfärgad är vår bok, den vill inte släppa sina löv än. Vi har flyttat den här boken från en skog någon km härifrån och nu äntligen har den börjat växa.
Den här veckan har jag verkligen ätit mycket "onyttigt", i onsdags firade vi en 50-åring och var på tapasrestaurang och åt en tapasmeny (världigt mycket mat). I går hade vi disputation på jobbet och efteråt bjöds det på smörgårtårta och chockladbiskvier. I torsdags när Lina kom hem och jag kom från träningen då köpte vi med oss en pizza hem och delade på. Törs inte ställa mig på vågen på måndag morgon. Man kanske ska ta några "attack-dagar" innan jul så man kan vända den uppåtgåenden trenden........
 
I går träffade jag barnens gamla dagmamma och vi pratade gamla minnen. Hon berättade att hon hört att på något dagis där skulle barnen inte få gå Lucia längre. Jag tycker att det är en skrämmande utveckling i skolan och barnomsorgen. Man får inte fira de kristna högtiderna som man alltid gjort i Sverige och man får inte heller fota sina barn på dagis och nu skulle de visst sluta med skolfotografering också. Men hur ska man då komma ihåg sina gamla skolkamrater? Tänk hur många gånger man själv har gått tillbaka till sina skolfoton när man vill minnas någon speciell kompis. Barnens dagmamma komihåg när barnen skulle gå lucia och att det var så viktigt att vara fin i håret. De hade haft bomullsremsor i håret hela natten för att få fina lockar nästa morgon. Det har vi i alla fall kort på......

Till bloggens startsida

Arkiv

2016

Sep.

2015

Okt. Jul. Jun. Maj. Apr. Mar. Feb. Jan.

2014

Dec. Aug. Jun. Maj. Apr. Mar. Feb. Jan.

2013

Dec. Nov. Okt. Sep. Aug. Jul. Jun. Maj. Apr. Mar. Feb. Jan.

2012

Dec. Nov. Okt. Sep. Aug. Jul. Jun. Maj. Apr. Mar. Feb. Jan.

2011

Dec. Nov. Okt. Sep. Aug. Jul. Jun. Maj. Apr. Mar. Feb. Jan.

2010

Dec. Nov. Okt. Sep. Aug. Jul. Jun. Maj. Apr. Mar. Feb. Jan.

2009

Dec. Nov. Sep. Aug.

Prenumerera och dela